GEM-AM is terug

03.11.2012 – Goed nieuws voor alle jingle liefhebbers: GEM-AM komt terug: “Radio like it used to be”. Daarmee wordt een oud diamantje opgepoetst. Dat is een woordspeling, want GEM staat voor het Britse Great East Midlands, maar betekent tevens ‘juweeltje’.  Er is geen oldies-station geweest dat zoveel jingles van JAM en PAMS draaide als GEM. Dat komt ook omdat Len Groat er programmaleider was. Een man die zijn sporen onder meer bij Piccadilly, Radio City en Trent FM verdiende. En van wie wordt gezegd dat hij voor meer dan een kwart miljoen Britse ponden aan jingles heeft besteed. Elke kenner weet: de GEM-pakketten zijn klassiekers in het vak. In de hoogtijdagen van GEM-AM (1988-1994) was JAM als jinglefirma op z’n top. En Len Groat had een bijzonder talent voor teksten. Alles paste, alles swingde, en GEM! – A! – M! was een naam die op alle ingezongen jingles lekker bekte. Aanvankelijk trok het station een kwart van alle luisteraars in het gebied rond Leicester. Maar de nieuwe eigenaar GWR liet het verwateren tot wat blokprogramma’s in een verder landelijke programmering. Vanaf 5 november komt GEM terug. Niet in de ether. Maar als Solid Gold GEM_AM, een INTERNETSTATION. Len Groat is er ook weer bij. Hij belooft nu al nieuwe jingles. Doe uzelf een woest genoegen en LUISTER naar een paar van die excellente GEM-jingles.  En DEZE werden gemaakt door Alfasound en JAM samen in de oude PAMS stijl. JAM-baas Jon Wolfert deed in 1988 zelfs een DJ-show op GEM-AM (zie de foto hieronder). Goeie verhoudingen, warme jinglevriendschappen. Luister ook naar de jingle World Wide News.