Jinglemaker Tony Griffin overleden

03.10.2012 – De jinglemaker Tony Griffin is plotseling overleden. Tony (63 jaar) stierf afgelopen zaterdag – 29 september – in zijn jinglestudio in Dallas. Dat meldt de Amerikaanse All Acces Music Group. Aanvankelijk was Griffin beeldend kunstenaar, maar zijn passie voor muziek won het. Hij was een niet onverdienstelijk gitaarspeler en werkte bij als technicus. In die hoedanigheid kwam hij in de jaren zeventig ook bij TM Communications terecht, waar hij een warme vriendschap ontwikkelde met Tom Merriman, het creatieve hart van de maatschappij. Toen Merriman in 1989 de studio verkocht en als free-lancer ging werken voor onder meer Muff Murfin in Engeland, begon ook Tony Griffin de Merriman-pakketten te verkopen. Een deel van de oude TM apparatuur werd in zijn studio weer opgebouwd. Eerst werkte Tom Merriman zonder naamsvermelding. Later, toen de non compete  clausule van de verkoop van TM verviel, ook openlijk onder zijn eigen naam. Op de site van zijn TONY GRIFFIN PRODUCTIONS was recentelijk nog nieuw materiaal uit de archieven bijgevoegd.  Griffin werd op 18 december 1948 in Chicago geboren. De All Access Music group schrijft over hem: “Griffin is survived by his son, Justin, his daughter-in-law, Lisa, his new grandson, Oliver, who immediately found a very special spot in his grandpa’s heart, and his brother Robert. De begrafenis is op vrijdag 5 oktober in het Restland Funeral Home – Wildwood Chapel. Hieronder de studio aan de 1015 N. I 35 E in Carrollton (ten noorden van Dallas), waar hij in Suite 202 dood werd aangetroffen.