Aase van ‘Raad een lied’ overleden

26.04.2012 – Voormalig radiopresentatrice Aase Rasmussen is op 90-jarige leeftijd overleden. Samen met haar man Willy Walden presenteerde ze bij de TROS het programma ‘Raad een lied of niet’ – een radioklassieker, tot 1987 werden er 500 afleveringen van uitgezonden. Willy Walden vormde met Piet Muijselaar het beroemde duo Snip & Snap – bekend van optredens als in de Bonte Dinsdagavondtrein. Rasmussen was danseres in de Snip & Snap revues tot ze met Walden trouwde. Willy zong zelf de tune van zijn programma, waar luisteraars op basis van beschrijvingen de naam van een liedje moesten raden: “Raad een lied, raad een lied, ook al raadt u ’t liedje niet, is dat geen reden voor verdriet, niet of wel, ’t is maar spel, als u in de stemming bent, is ’t beste dat u ’n kaartje zendt naar de TROS-radio!” Volgens de traditie lag Doesjka, een dalmatiër, dan knus aan de voeten van het echtpaar. Walden overleed in 2003, over het lot van Doesjka is niets bekend. Het programma was zo herkenbaar (oubollig, zegt een enkeling) dat het ideaal was voor een PARODIE van André van Duin.