Wereldberoemde Wisseloordstudio’s weer open

23.03.2012 – Niet alleen de Rolling Stones en Michael Jackson namen er platen op. Er werden ook vele honderden jingles gemaakt. De Wisseloord Studio’s in Hilversum. Na een grondige verbouwing die  anderhalf jaar duurde  gaan zondag 25 maart de deuren van de fameuze studio’s weer open. Het was Philips, die in 1978 de studio opzette als vaste opnameplek voor de artiesten op het eigen label. De lomerrijke plek in de bossen net buiten Hilversum was goed verscholen en dus zeer geschikt voor de wereldberoemde artiesten, waaronder ook Elton John, E.L.O. en The Police. Het feit dat aan de overkant Toon Hermans woonde zal niet van belang zijn geweest. De verbouwde studio’s, met 5.1 en 10.1 Surrond, zijn voorzien van de nieuwste (digitale) technieken. Een paar voorbeelden van de jingles die in Wisseloord zijn opgenomen? De nooit uitgezonden jingles voor de TROS met de afgekeurde slogan ‘De mensen die het maken zitten bij de TROS’, opgenomen 20 – 22 juli 1988. Ook de voorgangers TROS Best Show 1 en 2 zijn daar opgenomen. De tunes voor het NOS Journaal van Robbert van Ark en Sven Janssen (JaVa Productions in Meppel), in gebruik vanaf 2001,  komen uit de Wisseloord. Maar bijvoorbeeld ook tunes voor Den Haag Vandaag, NOS Aktueel, TROS Ren je rot en Nescafé zijn er opgenomen. Meer over de historie van het voormalige ‘buiten’ lees je HIER. Alles over de nieuwe technieken van de Wisseloord Studio’s zie je HIER.