NOS herdenkt, maar heeft niks

04.03.2012 – op 25 maart is het zo ver, dan zendt de NOS de 10.000ste aflevering uit van Langs de Lijn, inmiddels een klassieker van de Nederlandse radio. De NOS wil daar iets bijzonders van maken: en jingles, tunes en fragmenten draaien van oude uitzendingen. “Helaas zijn de uitzendingen van voor 1970 niet bewaard gebleven, waardoor geen opnamen beschikbaar zijn van de eerste uitzending op 1 januari 1967. Verslaggever Jaap Bax deed daarin telefonisch verslag van de wedstrijd Haarlem-Veendam, aldus de NOS, die de luisteraars oproept de betreffende uitzending op te sturen, al tenminste ooit iemand de moeite heeft gedaan om een bandje te laten meelopen. Ook andere uitzendingen van vóór 1970 zijn meer dan welkom, alle donaties en giften kunnen worden aangemeld op langs.de.lijn@nos.nl