De wereld herdenkt 9/11. Wij ook!

10.09.2011Hoe koppel je de aanslagen van 11 september 2001 aan het onderwerp jingles? Heel simpel: jingle producent TM/Century in Dallas bracht enkele dagen na de gebeurtenissen een reeks jingles uit onder de noemer “America’s War On Terror”.  Acht nieuws-thema’s in 24 varianten, op de radio te gebruiken onder de verslaggeving over de nasleep van de aanslagen op het WTC in New York en het Pentagon in Washington. Ongelooflijk eigenlijk hoe enkele dagen na deze wereldbedreigende aanslag TM/Century het aandurfde om een set onder deze titel uit te brengen. War On Terror refereert aan de tekst die president George W. Bush uitsprak na de aanslagen, die hij beantwoordde met een War On Terror, een oorlog tegen de terreur. Het Amerikaanse volkslied zit verwerkt in de cuts. Luister nog een keer naar de War on terror demo.

* Bij de afbeelding: de media proberen de veranderingen in de wereld sinds 9/11 samen te vatten: de voorpagina van de VPRO gids van deze week is briljant in z’n eenvoud.