Beste stuurlui over zendschepen

29.08.2011 – Op 31 augustus wordt weer ‘ns herdacht dat  Veronica, Atlantis en Noordzee 37 jaar geleden uit de lucht gingen. De demonstranten met hun lange haar die in april 1973 demonstreerden voor het voortbestaan zijn kaal en grijs aan het worden (de mannen dan). Veronica hield het 13 jaar en bijna 5 maanden uit en is inmiddels dus twee keer langer uit de lucht dan ze ooit heeft uitgezonden. Er worden deze week  veel herinneringen opgehaald. Juul Geleick, technicus bij Veronica, daarna de producer van TROS Poster, wees ons op een mooie site: KOMBUISPRAAT. Daarin kijken scheepvaartliefhebbers naar het maritieme deel van de drijvende zenders. Met een paar niet eerder gepubliceerde foto’s, zoals deze van het Sleepvaartmuseum in Maassluis.  Zo komt er toch weer iets boven water.