Kenny Everett 15 jaar na z’n dood op de radio

09.12.2010 – Kenny Everett is op kerstavond (24 december) een uur te horen op BBC Radio 2, en dat is opzienbarend, want  Kenny is al 15 jaar dood. Hij stierf op 4 april 1995 aan de gevolgen van aids. Toch draait hij recente platen uit het afgelopen jaar. Tenminste,  Howlett Media dan, het bedrijf dat Kenny’s programma’s in de jaren voor z’n dood produceerde. Everett begon z’n carriëre op Radio London en werd een ster dankzij z’n bizarre invallen en technische meesterstukjes. “The most skilled DJ in the world” is hij genoemd. Radiocollega Paul Gambaccini stelt het programma samen en daar zitten recente hits bij. Hoe dat kan met die nieuwe platen? “These are records that Kenny would have liked for their jolliness and tunefulness” – zegt hij. Het programma is tussen 19-20.00 uur op de ‘Beeb’ te horen. Wie  warm wil lopen moet vooral LUISTEREN naar z’n ‘biggest hits’.