RadioReuzen over Veronica, Ad Bouman én … jingles

27.10.2021 – Wie fan is van jingles, Veronica en Adje Bouman, moet zéker even luisteren naar deze aflevering van de rubriek RadioReuzen over zeezenders.

Bouman vertelt over het belang van stationsherkenning met behulp van vormgeving, Veronica liep daarbij bepaald niet voorop. Hij verklaart ook het succes van Veronica ten opzichte van de ‘traditionele radio’ die op Hilversum 1, 2 en later 3 werd gemaakt. “We hadden natuurlijk de mazzel dat ze daar een ratjetoe van maakten. Dus luisteraars haakten gelukkig snel weer af en kwamen terug. Als ze dat meteen heel goed hadden aangepakt had het er allemaal wel eens heel anders uit kunnen zien.”
Ook legt Ad Bouman uit waarom de ontvangst van de zeezenders op de Veluwe zo slecht was. Niet alleen Veronica, maar ook Radio Caroline, Mi Amigo, Radio Noordzee Internationaal en Radio 227 komen voorbij in het gesprek. Natuurlijk zijn er veel programmafragmenten en vormgeving van de verschillende zenders te horen.

De rubriek RadioReuzen bij KRO-NCRV wordt gemaakt in samenwerking met Jingleweb en wordt elke maand uitgezonden op NPO Radio 5 in het programma Bert op 5.