Componist John Ewbank liep tonnen mis

Tunes-componist Martijn Schimmer – still uit stream NOS NPO Radio 1

04.11.2021 – Eigenlijk kan je het wel zo zeggen, al is het een beetje een Telegraaf-kop: componist John Ewbank (Marco Borsato – Rood – Binnen – Het koningslied) is tonnen misgelopen. Hij was door tv-icoon John de Mol gevraagd de tune te maken voor The Voice of Holland. Lang verhaal kort: hij werd het niet, maar de klus ging naar Martijn Schimmer. Die heeft inmiddels 70 versies van die tune ‘lopen’ over de hele wereld. En dus mag je wel stellen dat John Ewbank tonnen is misgelopen. En dan doen we een voorzichtige schatting.
Dit alles werd duidelijk in een uitzending van – alweer – 25 augustus dit jaar van NOS Langs de Lijn en Omstreken op NPO Radio 1. Daarin zaten tv-tunes-verzamelaar Victor Vlam en tunes-componist Martijn Schimmer. Het loont de moeite er even voor te gaan zitten en 24 minuten te luisteren (én kijken, dankzij de webcam) naar het gehele gesprek.

Victor Vlam – still uit stream NOS NPO Radio 1