Ferry Maat Soulshow jingle reisde de wereld rond

27.10.2020 – Artiestenjingles zijn er al zo lang als er radio en artiesten zijn. Honderd jaar dus. Soms zijn de verhaaltjes erachter leuk om te bewaren. Neem nou de beroemde jingle van de Soulshow: “T-R-O-S- Radio…, Ferry Maat Soulshow”, die elke Maat-fan wel kent. De groep Graham Central Station tekende voor deze jingle. Het was eigenlijk de track “We’ve been waiting” van hun album uit 1973, dat ook de naam van de band draagt. Luister naar de jingle…

Dit mailde Ferry Maat ons er desgevraagd over: “Ik kreeg een telefoontje dat Graham Central Station in de tv-studio voor Top Pop zat. Of ik zin had om even langs te komen en een interviewtje te doen. Nou hadden we net een gloedjenieuwe stereo Nagra binnengekregen. Niet te tillen, ben er ook mee naar New York geweest… Ik met dat ding naar de studio en in die badkuip van een kleedkamer heb ik dat opgenomen. Met de microfoons in een X-Y standje (gekruist) in m’n handen.” Aldus Ferry Maat, en aldus een leuke jingle-anekdote. Bedankt, Fer!
Lees door onder de foto >>>

Graham Central Station was een Amerikaanse funkband, genoemd naar oprichter Larry Graham (vroeger lid van Sly & the Family Stone). De naam is een woordspeling op de naam van het immens grote treinstation Grand Central Terminal in New York, dat in de volksmond Grand Central Station wordt genoemd.
Lees door onder de foto >>>

Grand Central Station in New York

Deze week kwamen wij op internet een andere versie van de jingle tegen, en wel voor het radiostation WDAS FM 105.3 in Philadelphia. Waarmee aangetoond dat Graham Central Station all over the world hetzelfde trucje deed. Of zoals Ferry Maat het mailde: “Hahah, dat was een standaard dingetje dat ze overal deden. Vond TROS Radio wel beter passen?.”
Wij ook.