De JAM jingleversie van de IOWA Fight song


08.03.2023 – Sportteams van veel universiteiten in de VS hebben een eigen fight song. Een lied dat aan het begin van een wedstrijd gespeeld wordt om de teamgeest te vergroten, zowel bij spelers als bij het publiek. Jingleproducent JAM in Dallas heeft in de loop der jaren van enkele grote lokale radiostations het verzoek gekregen om zo’n fightsong opnieuw te spelen en/of in te zingen. Neem nou radiostation KRNA in Iowa City, dat voor het teamlied van de lokale basketbalclub Iowa Hawkeyes in 1980 zo’n verzoek bij JAM deed.


Het origineel van de IOWA Fight song komt uit 1951, geschreven door Meredith Willson, die ook Seventy-six trombones schreef, de latere tune van de Dik Voormekaar Show. Deze video laat prachtig zien wat de historie is van de OIWA Hawkeyes Fight Song. En op deze pagina of deze pagina lees je veel meer achtergrondinformatie. En bekijk vooral even de Fight Song ’80 hoes-in-het-groot hierboven, want zo kun je zien welke grote JAM-namen allemaal hebben meegewerkt. De hoes bevat een “special thanks to Boz Scaggs”. Om de JAM-jingleversie te horen klik je hieronder. We laten echter een waarschuwing uitgaan: de melodie gaat de rest van de dag je hoofd niet meer uit!
<Met grote dank aan Albert Pleijsier>