Wel eens gehoord van … Jeepers?

Artwork: Jingleweb

21.10.2022 – Jinglemaker en producer Ferry van Beek van All Music Publishing betreedt de jinglemarkt met ‘Jeepers’, de ‘ontbrekende schakel’ tussen een jingle en een sweeper. Ofwel: ‘It starts as a jingle and it ends as a sweeper.’ Op 21 oktober vinden de sweepers een première in zijn eigen programma: Wendel & van Beek dat van zeven en negen ’s avonds voor het eerst te horen is op GoodLIFE Radio. Andere radio- en internetstations mogen het gratis en voor niks uitzenden. Ferry is een veteraan in het vak, al in de jaren tachtig bekend van B&M produkties. Nu doet hij All Music Publishing, als uitgever van production music.

Hij begon zijn radio-carrière bij de piraat Radio Unique in Amsterdam. Daarna was hij oprichter en DJ/Program Director van EXTRA 108, waar Edwin Evers, Floortje Dessing, Gijs Staverman en Toine van Peperstraten hun carrière begonnen. In 1995 was hij de eerste program director van Lex Harding’s TMF. Na zo’n 30 jaar radiostilte zijn dit weer de eerste passen in het vak. Hij maakte de jeepers met Sander Kerklaan (tussen 2008 en 2013 Music & Production Director bij Top Format). Daarna componeerde en produceerde hij muziek voor zijn eigen production music library Blinq. Hij vond jingles maken weer ‘erg leuk’ om te doen. En dan niet met zangers die klonken ‘alsof ze net lachgas hadden gebruikt, waarna de autotune er overheen was gezet’, maar naturel en daarmee afwijkend van de stijl van vandaag’. 
Sabine Wendel, van het programma, is verhuurmakelaar in Amsterdam, ze werd als meisje geraakt door Hilversum III, nam deel aan het eerste Big Brother seizoen in 1999, schreef het boek ‘Big Sister’, was co-host bij een Brabantse ochtendshow. Luister hieronder naar de Jeepers…..

Sabine Wendel (l) en Ferry van Beek in de studio van GoodLIFE Radio (foto website GoodLIFE Radio)