Omroep Flevoland gooit jingle-roer drastisch om

06.08.2022 – Omroep Flevoland gooit het jingle-roer drastisch om. De regionale omroep heeft de nieuwe vormgeving laten maken bij Maurice Verschuuren van Sonic Spring. En die styling klinkt totaal anders dan wat Top Format de afgelopen 33 jaar voor de omroep heeft gemaakt (los van uitstapjes naar andere producenten).

Het aloude logo is overboord en maakt plaats voor een drielettergrepig logo dat enkel “Flevoland’ communiceert. Swooshes en soort gelijke geluiden maken de overgangen van spraak naar muziek of andersom, of van muziek naar muziek natuurlijk. De vele bedjes hebben allemaal een eigen eindje (closer), de beat is redelijk stevig en alom aanwezig. Goeie jingles. Ze zullen er in Flevoland wel een beetje aan moeten wennen.

Dit is wat de omroep er zelf over zegt: “‘Omroep Flevoland heeft een rijk jingleverleden. Het begon ooit met de heerlijke trompetten uit de studio’s in Dallas Verenigde Staten. Sonic Spring heeft anno 2022 een pakket op maat gemaakt dat past bij deze tijd. Modern, vrolijk, zakelijk.”

Luister naar de demo.