Radio 555-vormgeving van PURE Jingles in Hilversum

06.03.2022 – De eerste keer was in 2005 (aardbeving in Azië), de tweede keer in 2010 (slachtoffers van storm in Haïti). Morgen is er opnieuw een hele dag Radio 555, bedoeld voor steun aan mensen in en uit Oekraïne. Maker van de audiovormgeving is dit keer het bedrijf PURE Jingles in Hilversum.

Er wordt maandag tegelijkertijd uitgezonden op 10 zenders: De Nederlandse publieke omroepen NPO 3FM, NPO Radio 2 en NPO Radio 5, en de commerciële stations 100%NL, Qmusic, Radio 10, Radio 538, Radio Veronica, SLAM! en Sublime. Coördinator van het totale jinglepakket is Rick Waltmann, ook stationmanager van Sublime. Hij spreekt over een creative uitdaging. “Elk station heeft normaal gesproken zijn eigen jingles en muziekformat; van CHR tot oldies. Met deze jingles willen we samen de juiste toon zetten”, zegt Waltmann.

Het Radio555-pakket bestaat symbolisch uit 5 jingle-thema’s, elk geleverd in (meer dan) 5 versies, evenals 5 beds & drones. Nieuws, weer, verkeer en sweepers zijn inbegrepen. Een montage van de jingles hoor je HIER.