‘Sell out’ van The Who opnieuw uit – zónder jingles

23.04.2021 – Vandaag komt het album Sell out van The Who opnieuw uit. De re-release van de plaat uit 1967 bevat een groot aantal studiofragmenten, nooit uitgekomen tracks, eerdere takes, en Pete Townshend’s originele demo voor de LP. Bij elkaar 112 songs op 5 CD’s, én nog eens 2 7-inch singles.

Het album is altijd opvallend geweest, omdat het ook jingles en commercials bevat. The Who deed dit om het album op een radiostation te laten lijken. De gebruikte jingles zijn bijna allemaal geleend van de Britse zeezender Radio London (1964 – 1967), en gemaakt door jingleproducenten PAMS en Gwinsound in Dallas, VS.

Speciaal voor Jingleweb hebben we een montage gemaakt met alle gebruikte jingles van het Who-album. Al was het maar omdat de genoemde jingles níet op de re-release staan. Wel zijn er commercials te horen die wel waren geselecteerd, maar uiteindelijk het album niet hebben gehaald.

Naar de speciale montage.

Wie weet waar dit rare geluidje vandaan komt, dat óok in 1 van de jingles is verwerkt (zie hieronder), mag het ons laten weten. Graag zelfs! Mail naar Jingleweb.