PAMS Home town song ook voor hamburgerrestaurant

09.01.2021 – De beroemde Home town song van PAMS is ooit ook ingezongen voor hamburgerrestaurant Stop‘ N Go. Dat het promotielied was ingezongen voor ruim 100 steden in de VS hadden we scherp. En dat het ook wel eens voor een bank was ingezongen, hebben we ook onthouden. Maar in het archief bleek ook een versie te zitten voor een fastfoodrestaurant. En dat was lang voordat McDonald’s en Burger King de wereld veroverden.
Lees ook ons eerdere bericht over de Home town song.

Bij Stop‘ N Go was een hamburgertent waar je in de jaren ’60 voor 15 cent een hamburger of een frietje kon kopen. Stop‘ N Go was “dé plek om een ​​hapje te eten terwijl je op weg ging naar een wedstrijd, date of cruise met de Mighty 590 afgestemd op de radio.”

WARM Radio
Die Mighty 590 was WARM Radio, dat uitzond vanuit Scranton, Pennsylvania voor de regio Scranton, zo’n 150 km ten noordwesten van New York. De Home town in de versie van Stop‘ N Go was dan ook een B-kantje van The ballad of WARMland, dat op de A-kant een gewone Home town song was voor Scranton. Ach, luister zelf even naar kant A of kant B.

Productie 1961
De Home Town Song werd voor het eerst in 1961 opgenomen en was gemaakt door het legendarische jinglebedrijf PAMS in Dallas. Het was onderdeel van hun series 16 – Sound of the city. Het nummer werd geschreven door Euel Box en ingezongen door Terri Lee Jenkins, op de singles Terri Lee genoemd, maar haar werkelijke naam was Marie Therese Leahy.

Bron: blog David Yonki