Ook Rita Coolidge zong jingles

27.12.2020 – Ook Rita Coolidge zong jingles. Bij Pepper Records om precies te zijn. Zij zong al 1½ jaar voor de jingle-divisie van Pepper in Mempis, kersvers afgestudeerd en afkomstig uit Nashville. Aan dat eerste zangwerk voor jingles heeft de zangeres (toen 23 jaar oud) ook haar eerste plaatje te danken, uitgebracht bij Pepper Records: Rainbow Child. Ook haar tweede single Turn around and love you kwam uit op Pepper Records. Niet lang daarna stapte zij over naar A&M Records, sinds 1962 het platenlabel van Herb Alpert en Jerry Moss.

Rita Coolidge kennen we in Nederland bijvoorbeeld van haar hit All time high uit 1983, te horen in de James Bond-film Octopussy.
De linkse foto is uit het personeelsblad van Pepper Tanner, dat december 1968 melding maakt van de eerste single van Rita Coolidge.