Ooit gehoord van Warren Durrett?

28.09.2020 – Ooit gehoord van Warren Durrett? Wij eerlijk gezegd ook niet. Maar hij verdient een vermelding op deze site. Waarom? Dat lees je hieronder.

In het voorjaar van 2014 kreeg een groep studenten van het conservatorium in Kansas City de opdracht het archief te onderzoeken van ene Warren Durrett (1920–2002). Hij was 42 jaar een bekende en geliefde bandleider in Kansas City. Hij runde ook 16 jaar zijn eigen jinglebedrijf, Durrett Productions. Het maakte in de jaren ’50 en ’60 voornamelijk reclames voor radio en TV, en die zijn leuk om te horen. Durrett heeft ook radiojingles gemaakt voor stations als KFAD in Phoenix, KCMO in Kansas City.

Online tentoonstelling
De studenten maakten een complete site, waarin naast de reclames, ook foto’s, correspondentie en gedetailleerde financiële logboeken staan. Maak ook Durrett’s persoonlijke verslag van de chronologie van zijn band van 1945-1986. Daarmee is de site een online tentoonstelling geworden. Dankzij een tip van onze vaste lezer Albert Pleijsier kan iedereen via Jingleweb nu ook de tentoonstelling bezoeken.
Wie het leuk vindt om alle reclames van Warren Durrett te horen kan HIER terecht. Bedankt, Albert!