Zing mee met Radio Noordzee

28.01.2020 – We zijn deze maand aardig aan het herdenken geslagen; Radio Northsea is vijftig jaar oud. Ze begonnen met een klapper toen ze afmeerden op zee, want de jingles die ze er uit begonnen te knallen, uit het zogeheten Chairman of the board pakket, overstegen alles wat je in 1970 op de radio kon horen. Ook maar gejat, bleek later. De jingles waren gemaakt voor WLOF Channel 95 in Florida, je kon ze heel gemakkelijk knippen, lange stukken waren instrumentaal, in de Soundpush studio werd door Robbie Dale met een gelegenheidskoor Ra-di-o North-sea op die plekken gezongen. Klonk geweldig, al hoorde elke Engelsman direct dat het geen native speakers waren die daar met z’n allen zo enthousiast Engels stonden te zingen. Dale was freelance, who cares. De jingles waren geschreven door Tom Merriman, legendarisch jingle-componist. Ook The Winning Score (TROS in Nederland) en The Power (Veronica) waren van zijn hand. Hij was destijds ook al freelancer en schreef ze voor Tommy Gwin, die vaak percussie en paukenslagen deed op Merriman’s jingle, en het werd zijn Gwinsound # 9 pakket. Ach, één grote familie daar in Dallas-Texas, waar ze werden opgenomen. Zing mee met de INSTRUMENTALS. En hoor hier het origineel van de RNI jingles voor WLOF. Op het origineel zijn Peyton Park met z’n soulstem en Trella Hart te horen.