WPLJ gooit handdoek in de ring

John Lennon op PLJ in 1971.

01.06.2019 – Ooit was je als jinglemaatschappij een gebakken haantje als je jingles mocht inzingen voor WPLJ in New York. Het station zat aan de andere kant van de gang op de achtste verdieping bij WABC aan de Fifth Avenue in New York en was aanvankelijk het langharige broertje op FM dat niet wilde deugen. Terwijl de hegemonie van WABC op de AM langzaam verdween (ze verdwenen zelfs helemaal in 1983 als een music radio station en werden all talk), deed WPLJ het steeds beter. Met antennes ‘on top of the Empire State Building’ klonk het allemaal erg zelfbewust. Veronica op de volle vrijdag heeft aardig afgekeken bij Z100 en dit andere NY-station. Maar Spotify, all music channels en de algemene creatieve neergang in de popmuziek hebben ook WPLJ op de knieën gekregen. Het station stopte vrijdagavond en gaat door als K-Love (“with the love of Jesus”) . TM Studios maakte veel jingles voor het station en heeft HIER een tribute voor de zender die in 1971 begon. En HIER is een mooi montage te horen over het einde van Ninety Five half PLJ. The End van de Beatles is the last song ever…. Snotteren natuurlijk.