Leuke programma’s Wereldomroep weer te horen

18.12.2018 – Ze zijn weer te horen, voor iedereen die houdt van leuke radio: 510 afleveringen van Media Network, ongeveer de helft van wat werd bewaard van dit programma dat vanaf 1985 decennia lang te horen was op Radio Nederland Wereldomroep. Engelsman Jonathan Marks was de maker, samen met onze bloedeigen Diana Jansen. Jonathan stuurde deze week een berichtje, dat wij – Jelle Boonstra en Benno Roozen – van Jingleweb ook tussen al die afleveringen zitten, uit 1996 al (zo lang gaan we zelf alweer mee). Wie ons Engels aandurft kan het HIER beluisteren. Het was veel meer dan een DX programma, ook mensen die niets van kortegolf weten luisterden met plezier en instemming. Media Network stond bekend om z’n leuke, zeg maar gewoon maffe jingles. Veel programmamakers gebruiken jingles ter meerdere eer en glorie van zichzelf, terwijl de jingles op Media Network van veel zelfspot getuigden – klik maar eens beneden op de muziekbalk om een paar highlights te horen. Op de site van Jonathan is nog veel meer te horen. Een prachtige selectie van meer dan 20 minuten staat HIER en HIER is zelfs een link naar 85 minuten aan jingles en tunes. Een regelrechte aanrader.