NOS tune op z’n lelijkst – eeeuh, op z’n klassiekst

26.08.2018 – Als een tune eenmaal overbekend is, is het meestal een teleurstelling als je die tune in een andere versie hoort. Daar hebben we nu wel een héél goed voorbeeld van: De tune van NOS Langs de Lijn. Dat is (natuurlijk) Chump Change, gespeeld door het orkest van Quincy Jones. Het nummer is in 1973 opgenomen in de A&M Recording Studio in Hollywood. Zoals bekend is de sympathieke Belg Jean ‘Toots’ Thielemans fluitend en mondharmonica spelend op het nummer te horen.
Op Youtube staat van hetzelfde nummer ook een uitvoering door het alternatieve uitvoeringen van het Oslo Strykekvartett (Oslo String Quartet), van het album Faller Oppover (Falling upwards). En die overtreft in lelijkheid toch wel alles. Ach, luister zelf.
Op de foto boven trouwens een moment van NOS Langs de Lijn uit 1999, hier zie je Klaas Samplonius (R) en Ferry de Groot in studio CK4 van het Muziekpaviljoen in Hilversum. Zondagmiddag 5 voor 5. Toen je nog mocht roken in de studio’s…