Century 21 folder uit 1980 online – met jingles

15.08.2018 – Over de jingles van Century 21 Programming hebben we het op Jingleweb niet heel vaak gehad. Opvallend, want het was één van de grote jinglebedrijven in Dallas, waar alle grote namen uit de business wel voor werkten. Century 21 is opgericht in 1972 en ging in mei 1989 samen met concurrent TM Communications op in TM Century, tegenwoordig TM Studios. We vonden een folder van het bedrijf.
Toegegeven, de meeste pakketten van Century 21 Programming klinken uitermate gedateerd, maar dat kan voor de producties van veel bedrijven gezegd worden.
Hoe dan ook, op internet vonden we een complete folder van het bedrijf, vervaardigd in 1980. Daarin worden alle activiteiten opgesomd, de voordelen voor de klant en alle formats beschreven waarin het bedrijf ook adviseerde. Met ronkende teksten zoals we die vaker zien bij bedrijven die in de reclamehoek zitten: “Your station will be a winner. Your Station Will Sound Consistently Better. Your music will be better, whether you’re automated as shown above, or live-assist. Your station will have a fuller & richer tone quality with Century 21.”
Nou, als dat eens geen beloften zijn…! De folder geeft een goed en volledig beeld van de kennis en vaardigheden die een advies- en jinglebedrijf in Dallas anno 1980 heeft. Het bekijken waard, dus.
Bekijk hier de hele folder.