Herman Stok 91 jaar – zijn beste tunes

11.07.2018 – Vandaag wordt oud-VARA radio- en TV-presentator Herman Stok 91 jaar. De grap dat hij daarmee Stok-oud is, zullen we hier maar beter niet maken. Vandaag is dus een mooie dag om even de beste / bekendste radiotunes van Herman op een rijtje te zetten.
De mooiste vinden wij Sweetest Sounds van de Brass Choir (conducted by Warren Kime), de eindtune van zijn jaren ’70 programma MIX op Hilversum III. Als uuropener deed On my mind dienst van datzelfde Brass Choir, ook gebruikt als tune van de Nationale Tip 30 met Peter Blom bij de NCRV.
Hernando’s hideaway van Dick Schory’s Percussion & Brass Ensemble was de uuropener van het tweede uur MIX.
Rings van Cymarron werd ingezet als beltune voor het telefoonspelletje in Z.O. op de zaterdagochtend op Hilversum 2, vandaar de programmatitel-afkorting.
Tony Nolte met Mascate was de eindtune van Z.O.
Tijd voor teenagers in de jaren ’60 kreeg The Hunters met Teen scene als tune mee.
Hallelujah time van Woody Herman vormde de tune van de rubriek ‘De Nederlandse Top 10 van deze week’ in dat programma, omdat het veel ‘gaatjes’ bevat waarin je lekker kunt inspreken. En wie het begin van Catharina Valente met Secret love afluistert, herkent de eerste seconden van Tijd voor teenagers.
Vooruit: 1 uitstapje naar TV-tunes: 36-24-36 van The Shadows staat bekend als de tune van het TV-programma Top of Flop, melden we maar even volledigheidshalve. De cijfers 36-24-36 staan trouwens voor de ideale vrouwenmaten, maar dan uitgedrukt in inches.
Herman Stok was boekhouder bij een Hilversumse groothandel in groente en fruit toen hij in 1949, met zijn vriend Kees van Maasdam de J.A.R.O., de Jeugd Amateur Radio Omroep oprichtte, lezen we op Wikipedia.
Tot slot: vandaag tussen 18.00 en 19.00 uur zal oud KRO-DJ Edvard Niessing in zijn programma op de lokale omroep in Hoofddorp – Meerradio – een tune draaien van Herman Stok.
Herman, by the way: gefeliciteerd!