Een jingle voor een … pilootwagen

Pilootwagen – foto Montebi groep
Pilootwagen – foto Montebi groep

05.03.2018 – “Als jingleproducent krijg je soms rare verzoeken”, meldt Jarko Meurs van Maestro Media ons . “Zo meldde zich laatst een Vlaamse klant die op zoek was naar een reclamejingle voor een pilootwagen. Een pilootwagen (dat wist ik niet) is een personenauto die bij een wielerwedstrijd voor de renners uit rijdt om het publiek te waarschuwen dat de koers eraan komt. Op het dak zijn meestal grote speakers gemonteerd waaruit keihard reclame klinkt van de sponsor. Om je een indruk te geven, hier een Youtube-video van een passage van de pilootwagen van Festina.
De Vlaamse klant bleek zo’n pilootwagen te bestieren en wilde een vergelijkbaar reclameliedje voor hun sponsor (verhuisbedrijf Vio)”, schrijft Jarko.
Het eindresultaat hoor je HIER. We zijn benieuwd hoe dit klinkt als het uit de speakers van de pilootwagen knalt. “De klant was in ieder geval erg tevreden”, meldt Jarko.