Jingles uit 1957 van Audio Fidelity

Audio Fidelity elpee22.10.2017Eerder deze week schreven we op Jingleweb al over Audio Fidelity, een platenlabel uit New York, waarvan veel fragmenten zijn gebruikt in talloze jingles en daarmee te horen waren in heel veel Nederlandse radioprogramma’s.
Audio_Fidelity_logoDe maatschappij Audio Fidelity startte in 1955 en ging officieel failliet in 1997. De onderneming bloeide vooral in de jaren ’50 en ’60 tot grote hoogte. De eerste elpee werd uitgebracht in 1957, de laatst bekende elpee dateert van 1984.
Oprichter van Audio Fidelity was ene Sidney Frey. Hij bracht commerciële stereophonische elpees uit, lang voordat de grote labels dat deden.
Hoes Music to moog byEen wel heel bijzondere verhaallijn die hoort bij Audio Fidelity is die van Gershon Kingsley, die samen met Jean-Jacques Perrey platen uitbracht met muziek gespeeld op de Moog synthesizer onder de duonaam Perrey & Kingsley. Tientallen titels van hen schopten het tot tune op de Nederlandse radio en TV.
Audio Fidelity bracht in 1969 een elpee uit getiteld Music To Moog By. Het album bevatte onder meer Popcorn, een instrumentaal nummer dat in de jaren ’70 een wereldhit zou worden met The Popcornmakers en Hot Butter (Stan Free) als uitvoerenden. De melodie was gebaseerd op het geluid van een popcornmachine, al waren wij dat even vergeten.
Op MusicStack een lijst met alle artiesten die op Audio Fidelity hun muziek uitbrachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.