De jingle is dood – leve de jingle

RadioDocScreenHunter_1082 Aug. 30 19.1330.08.2017 – De jingle is dood – leve de jingle. Onder dat motto zendt NPO Radio 1 komende zondag 3 september om 21.00 uur een radiodocumentaire uit over de ondergang en herrijzenis van de reclame- en programmajingle. De docu is gemaakt door Jeroen van Bergeijk en Hans van Wetering. Het programma (heet dat tegenwoordig nog wel zo, een programma?) gaat voornamelijk over reclamejingles; gezongen commercials met teksten als “Kip, het meest veelzijdige stukje vlees, kip”, of “Randstad, uitzendburo-hooooo”. En dat zijn echt andere jingles dan “Dit is Veronica” of “Sky Radio, 101 FM”, want dat zijn radiojingles. Hoe dan ook, het wordt een boeiende uitzending.
Op de webpagina erover komt Jelle Boonstra kort aan het woord namens het ‘Genootschap radiojingles en – tunes’, makers van deze website Jingleweb. Kortom: reden genoeg om nu alvast te lezen en zondag te luisteren. Kun je meteen even meedoen met de poll “wie maakt de beste jingle?”.