Edwin Evers: DJ, drummer, zanger, zakenman én jinglemaker

Edwin Evers making of 2Edwin Evers making of 101.02.2017 – Edwin Evers is echt van een topklasse. Dat is heel goed te zien aan een video die hij recent online heeft gezet, en die gaat over de Morningsongs die hij regelmatig maakt voor zijn eigen radioprogramma Evers Staat Op op Radio 538. Je weet wel: de bekende hits aller tijden, maar dan ingezongen met een speciale tekst voor Evers Staat Op.
Edwin Evers is in november vorig jaar begonnen met het uitzoeken van passende liedjes om daar vervolgens een speciale Evers Staat Op jingleversie van te maken.
In dit filmpje laat Edwin Evers zien wat er allemaal bij komt kijken om tot zo’n jingle te komen. Hij maakt de jingles grotendeels thuis in zijn eigen studio in het inmiddels wereldberoemde Hardenberg. Edwin Evers making of 4Edwin doet zelf eerst de drums (zie foto rechts) en de toetsen. Daarna gaan die opnamen naar Bert Meulendijk (gitaar), Michel van Schie (basgitaar) en Jel Jongen (blazers), die er hun eigen aandeel in leveren en weer terug sturen naar Edwin in Hardenberg. Jel Jongen maakt daarbij gebruik van collega-blazers als Rik Mol en Serge Plume. Edwin zelf voegt vervolgens naar gelang de jingle piano, toetsen, strijkers en drums toe. Dat geheel is de backing voor de nieuwe Morningsongs. Die worden daarna ingezongen in de Fendal Soundstudio’s in Loenen aan de Vegt. Een studio in boerderij-omgeving, waar de koeien zonder beter te weten rustig staan te grazen in het malse grasland. Niet wetend dat 25 meter verderop wereld-jingles worden gezongen. De zangstemmen in de jingles zijn van Ferry van Leeuwen, Maxine (Gonny Buurmeester) en Tessa Boomkamp, die Edwin Evers making of 3allemaal ook deel uitmaken van de Edwin Evers Band.
Edwin mixt vervolgens de backings en de zang zelf definitief uit in zijn studio in Hardenberg. Al met al een monsterklus, die veel liefde, passie en tijd vergt van iedereen die erbij betrokken is. En daarbij Edwin Evers niet op de laatste plaats. eigenlijk ongelooflijk dat hij er dit bij doet, naast zijn reguliere programma´s. De Morningsongs die dit keer zijn gemaakt, zijn op muziek van Robert Palmer, Phil Collins, John de Bever, Jason Derulo, Damaru & Jan Smit, Clarence Clemons, Boys 2 Man en Baseballs. Met grote complimenten voor Edwin Evers, die daarmee zich toch wel de enige in zijn klasse toont. (De foto’s zijn allemaal stills uit de video van 538. Dank aan Jarno Dekker.) En wie een demo van de 8 Edwin Evers Morningsongs januari 2017 wil horen, klikt hier. (Copyright 538.)