Top Format in Trouw

Foto Trouwtt01.09.2016 – Jingleproducent Top Format in Haarlem heeft vandaag dagblad Trouw ‘gehaald’. In het katern De Verdieping staat een artikel over jingles en Top Format. Dit naar aanleiding van de opening van het 192 Museum in Nijkerk, gericht op Radio Veronica. Het artikel verschijnt niet voor niets op 1 september, want gisteren 31 augustus was het 42 jaar geleden dat de zeezenders Radio Veronica en Radio Noordzee (en anderen) door nieuwe wetgeving moesten stoppen met het uitzenden van radioprogramma’s vanaf de Noordzee.
In het artikel het nieuwtje dat Top Format Omrop Fryslân in een nieuwe audiojas steekt. En ook dat Omroep Brabant een nieuw jinglepakket krijgt, zoals al op Jingleweb te lezen stond.
“Wat mij raakte als ik naar die zeezenders luisterde waren niet zozeer de hits die ik hoorde, maar meer nog muziekjes tussendoor.” Zegt jingle-nestor Bart van Gogh in het Trouw-artikel. Nog een fragment uit het artikel: “Van Gogh geeft toe dat het een soort tik is, een afwijking. Grappend: “Als dat je raakt heb je voor de rest van je leven een probleem.” En dat herkennen wij jingle-o-fielen allemaal. Zie pagina 14 in het katern De Verdieping.
De foto (met links Veronica-technicus Ad Bouman en rechts presentator en voorman Rob Out) stond boven het artikel.