De zomerse jingleklanken van Moonworks Spanje

Ricard21.06.2016 – Er zijn nogal wat jinglebedrijven in de wereld. We hebben de grootste geprobeerd samen te brengen op DEZE pagina van Jingleweb. Maar we kennen ze natuurlijk niet allemaal. En dus zijn we blij met tips van lezers. Zo mailde Marc Wiers ons over het bestaan van het jinglebedrijf Moonworks in Madrid, Spanje. De onderneming heeft radiostations als KISS FM, Dial, LOS 40 Principales, M80 en nog een aantal andere op haar klantenlijst staan.
medewerkers MooonworksMoonworks bestaat sinds 2000 en is opgericht door Ricard Aymerich uit Girona (zie grote foto hierboven), zoon van een zanger. Hij was in zijn jeugd (en is dat nóg) radiofan, én fan van Amerikaanse jingles uit Dallas. Dat siert hem. Hij heeft in de loop der jaren een aantal radio- en jinglegetrouwen om zich heen verzameld. Zie de afbeelding met de ronde foto’s. V.l.n.r., v.b.n.o., zangeres Susana, de gitaristen Nacho en Jose M, muzikant en arrangeur Manu, zangeres Cristina, en producer muzikant Lucas Mengual, die werkt vanuit London. En Ricard huurt ongetwijfeld veel sessie-muzikanten en -koorleden in.
De jingles van Moonworks voor KISS FM in Spanje klinken trouwens ook op zender prima, want die hebben we de afgelopen weken mogen horen op Mallorca. Uitstekende jingles (en een fijn eiland, als je maar niet naar Palma of omgeving gaat). Lees meer over Moonworks.