Treurige dag voor de 208 fans

Luxemburg - Kappen mast 2016 002

Luxemburg - Kappen mast 2016 00519.02.2016 – Het is voorbij met 2-0-8, Radio Luxemburg, ook de ‘hardware’ is nu verdwenen. Gisteren. Op zo’n trieste mistdag die in de winter in Waals België en Luxemburg zo gewoon is, werden de antennemasten geslecht in Marnach, nadat het signaal op 31 december 2015 om middernacht al voorgoed was verdwenen. Een paar mannen met een lasbrander hadden het karwei in een mum van tijd geklaard: even de tuidraden doormidden branden en weg ermee. Helaas nauwelijks te zien in de mist.  Jammer is en blijft het: vanaf deze plek in de heuvels maakten de Britten en Duitsers en Polen en Nederlanders kennis met Chuck en met Elvis en met de Beatles en met Cliff. KIJK HIER naar het avondjournaal van RTL, waar ze aandacht besteden aan het radiotijdperk dat nu echt voorbij is:  “Maarnech, e stéck radiogeschicht ass verschonnen” melden ze. Met leuke beelden uit de jaren zestig. En met de Bennie Brown van nu die weemoedig terugkijkt.  Dat Luxemburgse taaltje laat zich niet heel gemakkelijk veroveren, maar probeer het toch maar. Het is de moeite waard!

Luxemburg - Kappen mast 2016 001

Luxemburg - Kappen mast 2016 004