Jingle AVRO’s RTV-tip live on air

De bamischijf

14.02.2016 – Dat was grappig, afgelopen woensdag in deel 24 van De Radioreeks op KX Radio. De serie, gemaakt door Arjan Snijders, bevat uiteindelijk zo’n 50 uitzendingen ter gelegenheid van 50 jaar 3FM / Hilversum III / Radio 3, afgelopen najaar. Edwin Wendt zorgt voor de talloze geweldige radio-fragmenten, Jingleweb mag de jingles aanleveren voor deze serie. Deze week waren te gast DJ’s Edvard Niessing en Cees van Zijtveld (met een C!). De heren spraken over de teloorgang van het DJ-vak, de kroegengang na de verkiezing van de Troetelschijf, de omroepbaasjes, en over de verschillende schijven van de omroepen, van Alarmschijf tot Paradeplaat.

Hilversum III - Troetelschijf sjooosjEn op dat moment bleken Edvard Niessing en Cees van Zijtveld samen een perfecte timing te hebben, want ze gaven een unieke live-versie van de jingle “AVRO’s radio- en televisietip” ten beste. “Die komt in het archief van Beeld en Geluid”, riep een verbaasde Arjan Snijders. En ook: mooi voor het jinglegenootschap om te archiveren. En dat hebben we gedaan. Maar er ook meteen iets moois van gemaakt. Luister naar het originele fragment uit de uitzending, en de nieuwe jingle die we ervan hebben gemaakt.
En omdat we een jingle-archief zijn, plaatsen we ook meteen een unieke audiofile van de beste schijven-jingles door de jaren heen, vervaardigd en gepubliceerd in 2005, maar hier bij gelegenheid graag herhaald. Van de alarmschijf tot de treiterschijf, van NCRV favoriet tot KRO’s Speciale aanbieding.
Over De Radioreeks op KX Radio komen we op 24 februari trouwens weer te spreken hier op Jingleweb, want dan hebben we een speciaal jingle-item vanwege de gast in de uitzending van die woensdag: … Felix Meurders!