PURE maakt jingles voor Saudi Arabië الأناشيد

Logo MBC FM09.12.2015 – Het blijft bijzonder als een jinglebedrijf in Nederland jingles maakt voor een ‘exotisch’ land. Dit keer valt de eer te beurt aan PURE Jingles in Hilversum dat jingles heeft geproduceerd voor twee radiostation in Saudi Arabië.
Middle East Broadcasting Center (MBC) is één van de grootste mediabedrijven in de Arabische wereld. De onderneming runt 11 TV-kanalen en 2 radiozenders, MBC FM (music & entertainment) en Panorama FM (actuele hits).

Arabische DJ

Die radiostations zijn respectievelijk nummer 1 en 2 in de markt en hebben een gezamenlijk marktaandeel van 40%.
De zenders zochten jingles die passen bij zowel Arabische als Westerse muziek. PURE Jingles produceerde een aantal custom tracks, geïnspireerd op Arabische muziekstijlen. De gezochte jingles met een Westerse sound werden gevonden in de JingleBox. De jingles werden ingezongen met native zangers in de lead.

Men had bij MBC de PURE jingles voor andere stations gehoord, zoals Hayat FM in Dubai, en besloot daarom eens met Hilversum te bellen. Voor de custom-made composities hebben zij zich verdiept in de playlist van het station, en geluisterd naar de productietechnieken en muziekstijlen in de Arabische hitlijsten. Zo is de ‘Midden-Oosten sound’ tot stand gekomen.
Luister naar het pakket voor MBC FM en voor Panorama FM. (bron: PURE)

En mocht je willen weten hoe je PURE Jingles schrijft in Arabisch schrift: الأناشيد al’anashid . Denken wij…