Oud nieuws: JAM jingles bij CNN

Still 2 uit CNN item over JAM Still 7 uit CNN item over JAM
04.09.2015 – Jon Wolfert van jinglebedrijf JAM Creative Productions in Dallas heeft alweer enkele weken geleden een bericht op zijn Facebook geplaatst over een CNN-item over …. JAM! Op 2 november 1983 zond de toen al wereldzender CNN een item uit bij gelegenheid van het inzingen van de nieuwe jingles voor radiostation WYNY in New York. Een item over de reden waarom zo veel jingles in Dallas worden ingezongen, over de kracht van jingles en over 2 concurrerende radiobedrijven die tegelijkertijd in dezelfde markt en op dezelfde datum hun format en jingles lanceerden.

Still 4 uit CNN item over JAM

In het item is onder meer de computeranimatie te zien (typisch jaren 80 stijl) die JAM liet maken met recente klanten. En ook is Jon Wolfert te zien met baard, die hij sinds 1989 niet meer zegt te hebben. (Dat laatste kunnen we bevestigen.) Ook aardig om te zien: het item wordt aangekondigd door Bernhard Shaw, die later bij datzelfde CNN furore zou maken als verslaggever in de Goloorlog. Let tot slot goed op hoe die Bernhard zijn presentatietekst netjes in een plastic bakje weglegt. Grappig, die o, zo blitse Amerikaanse televisie anno 1983. Uit de oude doos, maar leuk om te zien.