20 jaar R1 Journaal – de jingles

20 jaar Radio 1 journaal31.08.2015 – 31 augustus is in radioland een memorabele datum. Laten we het op deze datum nou eens niet hebben over de zeezenders (“dat spijt mij voor Nederland”), maar over het NOS Radio 1 Journaal, dat morgen 20 jaar bestaat.
“Op 1 september 1995 begon het Radio 1 Journaal, als opvolger van de radio-actualiteitenrubrieken van de respectievelijke omroepen”, zo schrijft de NOS-site. “Voor het eerst kwam op deze zender een fatsoenlijke horizontale programmering, om de luisteraar op vaste tijden bij te praten over de laatste ontwikkelingen in binnen-en buitenland. Daarmee deed het fenomeen nieuwsradio zijn intrede bij de NOS”. Let op dat laatste, want Veronica Nieuwsradio was ze al jaren ‘voor’ geweest.
Een werkplek bij het NOS Radio 1 journaal - bron NOSDe NOS Radio 1-Journaal-uitzendingen bevatten morgen deels oud nieuws en ook oude stemmen. Frederique de Jong, Marcel Oosten, Clairy Polak, Menno Reemeijer, Rob Trip, Suzanne Bosman,  Lara Rense, Max van Weezel, Lucella Carasso en good-old Govert van Brakel presenteren de uitzendingen. Ook worden de oude jingles & tunes van stal gehaald, deels geleverd door het onze lezers zo bekende Genootschap radiojingles en -tunes. Wie het allemaal wil horen, kan morgen luisteren van 06.00 – 10.00 uur en van 16.00 en 18.00 uur. Naar Radio 1. Het nieuws van alle kanten.
Speciaal voor Jingleweb een korte – exclusieve – montage van de speciale vormgeving die morgen te horen in het jarige NOS Radio 1 Journaal.