The Horse, maar dan anders

Cliff Nobles still uit videoThe Horse24.08.2015 – De vijftig-plussers onder ons kennen The Horse van Cliff Nobles & Co. Inderdaad: de tune van de Veronica drive-in show. Ooit als een vocaal nummer uitgebracht: Love’s Allright (even wennen als je het hoort). De historie van de vocale hitversie hoor je HIER. Vreemd is daarbij wel dat er 2 versies zijn. In de ene versie zingt zanger Cliff Nobles Horse is allright, in de andere versie is toch echt Love is allright te horen. Niet raar, want zo staat het ook op het label en de hoes.
Hoe dan ook. De B-kant van de vocale versie (die dus eigenlijk Love is allright heet) was de instrumentale versie van het nummer. En die vonden ze bij Veronica nou juist de echte ontdekking. Het plaatje werd in 1975 officieel als Veronica drive-in show tune uitgebracht, met 21 Veronica jingles op de B-kant.
ScreenHunter_489 Aug. 21 19.22Maar luister eens hoe het Orchestra Harlow de nummers The Horse EN Tighten up van Archie Bell & the Drells in een nieuw nummer giet. En dan heet het Horsin’ up. Geinig. Ze zeggen het ook zelf in het intro van de plaat: het is een beetje van The Horse en een beetje van Tighten Up. En daarom verdient het hier een plaatje voor de liefhebbers van radio-jingles en radiotunes.
En wist je dat 7 leden van het latere MFSB waren te horen zijn op The Horse van Cliff Nobles and Co? In 1973 gingen ze onder de naam MFSB voor Philadelphia International Records werken met het producersduo Gamble and Huff. Ze begeleidden opnames van groepen als Harold Melvin & the Blue Notes, The O’Jays, The Spinners, Wilson Pickett en Billy Paul. Tot zover deze lezing namens Leo Blokhuis.