Metropole orkest heeft de buit binnen

Metropole lorkest - Vier boeken 201508.08.2015 – Het is het Metropole Orkest gelukt om via crowdfunding 35.000 euro binnen te halen waarvoor vier boeken geschreven kunnen worden over de 60-jarige geschiedenis van het vermaarde orkest. Eén boek uit de serie is al verschenen. Dat gaat over oprichter en dirigent Dolf van der Linden. Via acties werd zelfs meer dan 43.000 euro binnengehaald, bleek gistermiddag, toen de deadline verstreek. De echte big spenders kunnen een mooie wederdienst verwachten. Zo geeft een pianist van het Metropole Orkest bij de gever thuis een concert op de piano waarop Rogier van Otterloo de Metropole-hit  ‘Soldaat van Oranje’ componeerde. Er was er maar één die daar meer dan 3.500 euro voor over had en dat was …. de familie van Otterloo. Eén van de nieuwe boeken zal over zijn leven en werken gaat. HIER staat meer over de afloop van de actie.