Eer in herdenkingsboek voor Dolf van der Linden

boekdolfbestel-1024x768

26.06.2015 – Het is uit: het boek dat wordt gewijd aan de leven en werken van Dolf van der Linden. Oprichter en langjarig dirigent van dit befaamde omroeporkest. Bas Tukker maakte het en voor twee eurotientjes is het bij het Metropole orkest ZELF te koop. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Rob van der Linden, de broer van Dolf. In aanprijzende teksten wordt Dolf een ‘belangrijke, maar onderschatte, figuur in de Nederlandse muziekgeschiedenis’ genoemd. Dat is wel weer erg kort door de bocht, want Dolf kreeg in zijn lange leven zeer veel lof toegezwaaid en zijn orkest was de spil van veel uitzendingen op radio- en televisie, door vakgenoten werd hij bewimpeld en bewierookt. Het orkest heeft met crowdfunding nog drie andere boeken in voorbereiding. Nummer twee gaat over Rogier van Otterloo, de jong overleden dirigent van het orkest in de jaren zeventig. Mensen die zeventig euro doneren krijgen de vier boeken in ruil. HIER is daar een formuliertje voor in te vullen.