Lex Harding zender: LXClassics

Lex Harding radio

18.06.2015 – Het was al naar buiten gesijpeld (ook hier, in het grote waterbed van ’t Gooi blijft niks lang geheim), maar nu is het écht begonnen: het LX Classicsnonstop station met oude hits dat DJ Lex Harding zojuist is gestart. Er is een prachtige jingle op het station, een quote van Willem van Kooten, die vindt dat ‘iedere Nederlander’ het recht moet hebben om een eigen radiostation te beginnen’. Lex brengt die opmerking met z’n LX tot de uiterste consequentie. Als Veronica-DJ was hij een bloem die in de knop werd geknakt, toen Veronica op zee werd verboden. Het zorgde voor een enorme wraakzucht, die slechts kon worden bevredigd door Hilversum en de politiek eens fijn te tracteren op Sky Radio, Radio 538 op de radio en Veronique op de TV. Je hoort veel dat dj’s grote ego’s hebben, en toch is deze nieuwe zender geen uithangbord voor Lex Harding zelf: het is een nonstop zender, zonder afkondigingen, monologen of speeches tussendoor over de toestand van de wereld. Uit het persbericht: “Een motto was snel bedacht: ‘The Magic Of Music’. Collega’s Adam Curry, Wessel van Diepen en Simone Walraven hebben de jingles ingesproken. Het is net als vroeger, alleen maar plaatjes draaien die ik zelf leuk vind. Discjockeys mogen dat tegenwoordig niet meer. Het is een onderneming zonder winstoogmerk, ik hoef er niks aan te verdienen, dus er zijn op LXClassics geen reclames te horen”, aldus Harding, die door zakenblad Quote op nummer (nummerrrrrrrr) 387 werd gezet in de Top 500 van rijkste Nederlanders (geschat vermogen: 70 miljoen). Zelf luisteren kan HIER..