Wie is deze wereldberoemde man?

Sid Ramin 2 - Fragment uit video Film Music Foundation19.05.2015 – Wie deze man herkent zonder het onderstaande artikel gelezen te hebben verdient een dampende kop koffie of een notering in de hitparade. Het is Sid Ramin, de maker van de Top 40 tune, zo’n beetje de Nederlandse übertune. Sydney Ramin arrangeerde het nummer (oorspronkelijk van componist Leroy Anderson) voor zijn album The Big Band sound in 1963. En juist dat arrangement werd wereldberoemd in Nederland. Nog steeds zit de tune verwerkt in de vormgeving van de Top 40 op Radio 538.
In 2013 had Paul Schwendener een interview met Sid Ramin namens de The Film Music Foundation. In de film legt de sympathieke Ramin onder meer het (veel bediscussieerde) verschil uit tussen een arrangeur en een orchestrator. En hij vertelt over zijn ontmoeting op 12-jarige leeftijd met de 5 maanden oudere Lenny (Leonard) Bernstein. En o ja, Sid Ramin is op dit moment maar liefst 96 jaar oud, bij het opnemen van de video was hij 93.