Wie kent neh-neh neh-neh-neh!!?

screenshot24.03.2015 – Waar komt het plagerige deuntje ‘neh-neh neh-neh-neh!!’ vandaan? Die vraag wordt beantwoord in het maart-nummer van Quest. Het blijkt volgens Quest de melodie van een Engels kinderliedje, getiteld Bye Baby Bunting uit … 1784!

logo QuestDe melodie is (we citeren Quest) goed te onthouden voor kinderen, maar hoe het een plaagdeuntje werd, is onbekend. De oorspronkelijke tekst gaat niet over plagen, maar over een gezin dat voor een baby zorgt. in Nederland wordt de melodie zowel met als zonder tekst gebruikt. “Je kan me toch niet pakken” is de tekstversie van de deun. Op internet circuleren diverse versies van het druilerige deuntje. Wij plagen onze lezers met deze versie. Wij Nederlanders kennen de melodie trouwens vooral van de Rolo commercial (“bedenk goed wat je met je laatste Rolo doet”) uit de jaren ’90.