Jinglesfactory en zeezenderjingles

Old Classic jingles Jinglesfactory screenshot

15.03.2015 – Jinglesfactory in Milaan (Italie) heeft altijd al zijn best gedaan met artwork rond de jingles. Kijk maar naar bijgaande afbeelding. Die hoort bij de nieuwste jingledemo van het bedrijf: Old Classic Jingles. Het jinglebedrijf somt daarin de klanten op voor wie de laatste tijd oldies jingles zijn ingezongen. Of die nou Classic jingles, Oldies jingles, Retro jingles, Vintage jingles of anders worden genoemd. In het begin van de demo wordt zelfs slim verwezen naar zeezenders als RNI, Radio Caroline, Veronica, Noordzee, Mi Amigo en alle anderen. De demo bevat jingles voor onder meer San Marino Classic, Classic Hits 1FM en Radio Capital. Jinglesfactory grijpt daarmee terug op zeezenderjingles. Leuk hoor.
Op 7:53 van de demo hoor je zelfs een jingle voor de JFM Soulshow. Daar had Ferry Maat nog een mooie knip van kunnen maken. Want ook dat was gebruikelijk in de zeezendertijd.