Jazz-trompettist Clark Terry overleden

Clark Terry22.02.2015 – Jazz-trompettist Clark Terry is overleden, meldt onder meer de NOS. Clark Terry speelde samen met grote namen als Dizzie Gillespie, Ella Fitzgerald, Billie Holliday en Ray Charles. Tunesliefhebbers kennen hem van de mooiste jazz-tune die er ooit op Hilversum 3 te horen was: die van de wekelijkse promo voor het jazzprogramma Sesjun. Standaard tekst van de promo uit de mond van Ferry Maat: “Sesjun is het live jazz programma van de TROS op Hilversum 3 dat vanavond weer rechtstreeks uitgezonden wordt vanuit De Boerenhofste in Laren provincie Noord-Holland. Vanavond in Sesjun een optreden van het Rob Agerbeek Trio. Aanvang van de avond half negen, en de rechtstreekse uitzending tussen 10 en 11 uur bij de TROS op 3”. De Boerenhofstede in LarenDe track, getiteld Mumbles, is opgenomen op 24 juli 1967, van het album It’s What’s Happenin’. De methode van zingen / mummelen heette destijds scatten. Terry had er een wereldhit mee.
Clark Terry speelde in de orkesten van Count Basie en Duke Ellington en was hij jarenlang 1 van de vaste bandleden in de Amerikaanse Tonight Show. In 2010 werd hij voor zijn hele oeuvre onderscheiden met een Grammy Lifetime Achievement Award. Clark Terry bereikte de gezegende leeftijd van 94 jaar.