Jingles tegenwoordig ook in video

Evers staat oplogo ESO Krantenoverzicht13.01.2015 – Radio is allang geen audio alleen meer. Ook de jingles niet. Wie bijvoorbeeld Evers Staat Op (538) via de app bekijkt, ziet dat veel jingles ook in beeld zijn omgezet en tegelijkertijd (lipsync) in beeld te zien zijn.

OmniPlayer logo

Deze ontwikkeling is nog jong, maar biedt zicht op grote toepassingen. Niet alleen 538, maar ook Sky Radio, Radio Veronica, RTV Rijnmond, Omroep Brabant, Omrop Fryslan, Q-music, 3FM, Radio 6, Radio 4 en Slam FM maken er al gebruikt van.
Aanbieder in Nederland is
M&I Broadcast Services in Hilversum, het bedrijf dat eerder Dalet (editing en meer) en Powergold (muziekselectie programma) op de Nederlandse markt bracht. Het systeem heet OmniPlayer, en bevat een optie die Visual Radio heet. Eerder schreven we al een artikel hierover op Jingleweb.
Omniplayer is door M&I Broadcast Services zelf ontwikkeld in nauwe samenwerking met een aantal stations, zegt 
Peter van Klei, commercieel directeur van M&I Broadcast Services. Niet alleen jingles, maar ook van de gestarte platen zijn de bijbehorende videoclips lipsync te zien. Dat zie je bijvoorbeeld ook in de 3FM studio of op Radio 6. Lees het uitgebreide artikel over dit onderwerp in het AV & Entertainment Magazine.