Jim Kirk, niet die van Startrek

Jim Kirk

11.01.2015 – Jim Kirk was de commandant van het Starship Enterprise bij Startrek. Maar Jim Kirk was ook een componist, die bij TM productions in Dallas jingles schreef die er wezen mochten. Hij schreef het pakket The Spirit of Texas, Someplace Special en You. Jinglebedrijf TM had een goeie neus voor talent, want net als Otis Connor (die later de befaamde McDonalds commercials van muziek voorzag) was ook Kirk een toppertje. Beiden hebben een eigen bedrijf in vormgeving en dat van Kirk heeft veel succes. Want hij wordt ingehuurd voor grootscheepse events, zoals de lancering van de nieuwe Porsche of Volvo op de Amerikaanse markt. Naar Amerikaanse traditie zijn dat gebeurtenissen waar een hele show met ballet en vuurwerk omheen wordt gebouwd, en Kirk zorgt daar voor. HIER staat een aardig verhaal uit Lights Magazine over zijn successen.