50 jaar Top 40 in jingles

50 jaar Top 40 logo02.01.2015 – Vandaag, 2 januari 2015, bestaat de Top 40 precies 50 jaar. Een mijlpaal in de radio- en hitparade-historie. Op diverse plaatsen op het web wordt dat feit herdacht, op een enkele plek met jingles. Wij volstaan dit keer met het opsommen ervan.
Op Soundcloud heeft Jinglefreak bijvoorbeeld een mooie montage van 50 jaar Top 40 jingles gemaakt. HIER lees je de geschiedenis van de Top 40. En het meest recente jinglepakket van de Top 40, dat van Top Format, staat ook online. Met onder meer enkele remakes daarin verwerkt van de Top 40: Sid Ramin met Blue Tango. Verder komt er vandaag een boek uit over dit onderwerp en zelfs speciale postzegels, waarvan wij die van Willempie (André van Duin) het leukst vinden. In Museum RockArt in Hoek van Holland is tot en met 25 april een tentoonstelling ingericht.