Precies 40 jaar jingles van JAM

Inschrijving JAM23.11.2014 – Eén van de bekendste en beste jinglebedrijven ter wereld bestond gisteren 40 jaar. JAM Creative Productions in Dalles werd op 22 november 1074 officieel ingeschreven (zie afbeelding). Oprichters Jon and Mary Lyn Wolfert plaatsten er gisteren een mooi bericht over op Facebook dat we je niet willen onthouden. Met een persoonlijke tekst van de oprichters: ” For 40 years: The same name. The same owners. The same dedication to making the best jingles on the air, working with some of the most talented people in the world. No other company in the history of broadcasting can say all that. Today we can, because of you. Thanks for 40 amazing years. From Jon And Mary Lyn, and all your friends at JAM”. En de rest is geschiedenis. Jingle-geschiedenis.
Bedrijven als PAMS en TM komen – wat betreft leeftijd – in de richting, maar nooit onder dezelfde naam of onder dezelfde eigenaars. PAMS is in andere handen overgegaan (sterker nog: in de handen van Jon and Mary Lyn Wolfert), en de naam TM bestaat niet meer, het bedrijf heeft vele andere namen gehad en heet tegenwoordig TM Studio’s. En bovendien is ook TM vaak van eigenaar gewisseld. Kortom: een terechte claim van JAM: het oudste bedrijf onder dezelfde naam en dezelfde eigenaars.