RadioWorld plaats artikel over jingles

foto RadioWorld

24.10-2014 – Het vakblad RadioWorld heeft afgelopen woensdag een boeiend artikel gepubliceerd over de jingles van TM Studios in Dallas. Het artikel is geschreven door Ken R. Deutsch, jingle-veteraan en schrijver van 2 jingleboeken. Een paar highlights uit zijn verhaal: jingle-koortjes zijn ‘uit’, individuele zangers zijn ‘in’. Zangers hoeven niet meer in dezelfde studio op hetzelfde moment in te zingen. “Zo kunnen we zowel klinken als Los Angeles als Europa”, zegt Greg Clancy, (general manager / vice president creative) in het artikel. Ook leuk om te lezen welke microfoons, processoren en software TM Studio’s gebruikt. En het jinglebedrijf wordt – zo blijkt uit het artikel – meer en meer betaald met barter (reclamezendtijd) in plaats van met geld. Zo krijgt eigenaar Westwood One reclamezendtijd die ze weer kan (laten) vullen door andere klanten. Lees hier pagina 1 en pagina 2. (Met dank aan Nico Huijg.)