Mag ik van u 3 kilo verse jingles ?

foto: Douwe Dijkstra05.10.2014 – In een uur radio zitten tegenwoordig toch gauw ergens  tussen de 50 en 100 jingles, variërend van zendervormgeving tot jockshouts, van verplichte uuropeners tot rubrieksvormgeving. Dalet of Omniplayer kunnen dat allemaal prima aan. Maar wie weet nog de tijd dat elke jingle op één cassette stond? En vier varianten betekenden dus vier cassettes. Lex Harding kwam toch echt met een rek vol jingles de studio van Hilversum 3 binnen. En Jeroen van Inkel had een paar koffers met jinglecarts in de achterbak van zijn auto liggen als hij het parkeerterrein van het muziekpaviljoen kwam oprijden. Of je even kan helpen sjouwen? We moesten er even aan denken toen we bijgaande foto zagen van de jingle-rekken bij Radio Mi Amigo in Playa d’Aro in Spanje, een foto genomen door Douwe Dijkstra. Je krijgt het er al van in je rug als je er al aan dénkt. Toch gauw 3 kilo jingles. Of meer. Mooie foto, dat wel. Those were the days… En er staan er meer online.
Wij van het Genootschap koesteren nog altijd de gietijzeren rekken die zeezender Radio Veronica op maat liet maken voor op het zendschip. Toen ze afgedankt werden, kregen wij als Jingleweb-masters er twee in levenslange bruikleen. Ze staan in onze respectievelijke studio’s, daar waar de houten vloeren toch al doorbuigen van al het gewicht. Maar ze zijn hun gewicht in – pakweg – jingles waard. (Foto: Douwe Dijkstra)